Nis

Kütüphaneler Haftasında son ders tüm okul birlikte kitap okuduk.

Nis

Hedef 2024 Projesi kapsamında Makina Mühendisi Batuhan KAYA öğrencilerimize mesleğini tanıttı. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Nis

Ramazan-Şerifi hatimlerle, mukabeleyle, teravihlerle, ibadetlerle uğurluyoruz.

Her Pazartesi ve Perşembe gecesi farklı camilerdeydik.Öğrencilerimiz topladıkları paralarla koliler hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.Sınıf ve okul içi etkinliklerle Ramazan’ın sonuna geldik

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde istikametimiz Demirtaş Şehitliği… Şehit Piyade Uzman Çavuş Alpay ARAS’ın kabrini ve ailesinin evini ziyaret ettik.

Mrt

Allah bu millete birdaha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor ve bu vatan, bu millet, bu bayrak için azımle kutlu davamızın izindeyiz.

Mrt

Okulumuzun ev sahipliğinde Hikmet Projesi kapsamında 5 Mart 2024 tarihinde “Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Çalıştayı” düzenlendi. Alanya proje okullarının katılımıyla gerçekleşen çalıştayda eğitim bilimlerinin alt disiplinlerini içeren konular ele alındı. Çalıştaya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali ÖZTÜRK ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer ÇAKIR’ın yanı sıra Alanya Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet SARI, Hüseyin Girenes Fen Lisesi Müdürü Şen Nur AYKUT, Hasan Çolak Anadolu Lisesi Müdürü Adem GÖKBELEN, Türkler Borsa İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Serdar UYGUÇ ve proje okullarından öğretmenler katıldı.
Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi, Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hasan Çolak Anadolu Lisesi, Hüseyin Girenes Fen Lisesi ve Türkler Borsa İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi 11-12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen çalışmada gençlerin gözünden eğitim, sorunlar, çözüm önerileri, tespitler ve eğitim tasarımı ortaya kondu.

Tema: Eğitime Giriş
Katılımcı Sayısı: 80
Eylem Türü: Çalıştay
Elde Edilen Kazanımlar:
1.Eğitim alanı ile ilgili güncel gelişmeleri takip etme konusunda istekli olundu.
2.Eğitim alanı günlük hayatla ilişkilendirildi.
3.Eğitim alanındaki meslek ve bölümler hakkında bilgi verildi.

Şbt

Okul psikolojik danışmanı tarafından öğrencilere “Meslek seçiminde ilgi ve yeteneklerin önemi ve ölçülmesi” ile “Geleceğin Meslekleri” konulu seminerler verilmiştir.

Okulumuz kız futsal takımı Gençler B kategorisinde Antalya 1.si oldular

Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Vakti Kuşanmak Projesi kapsamında İlahiyatçı Yazar Ahmet BULUT'u okulumuzda ağırladık. Öğrencilerimize bir müminin ömür denen vaktini kuşatan imandan sonraki en önemli ibadet olan namaz konusunda seminer veren değerli yazarımıza teşekkür ederiz.

Ock

HİKMET Projesi kapsamında büyük acılara sebep olan depremden en fazla zararı gören Hatay iline bir gezi düzenleyerek yerinde gözlem yaptık.

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer okulumuzu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Okul içerisinde düzenlediğimiz yarışmalarda( resim, şiir kitap kurdu) derece alan öğrencilerimizi taltif ettik. Öğrencilerimize örnek oldukları için teşekkür eder, başarılarının daim olmasını temenni ederiz. Koordinatör öğretmenimiz Şükrü SAR'a ve destek veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mesleki Yarışmalar/Hoş Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Antalya İl Finalinde yarışan öğrencimiz ENES TAPUR Antalya İl 5.si olmuştur. Öğrencimizi, danışman öğretmenimizi ve müdür yardımcımız Beyazıt Ateş'e, destek verenleri ve ailesini tebrik eder, başarılarının daim olmasını dileriz. Yarışmaya katılan tüm okulları ve öğrencileri tebrik ederiz.

Yaşayan Kütüphane Motivasyon Konuşmacısı Volkan UĞUZ'u Dünya Engelliler Haftası kapsamında okulumuzda misafir ettik. Kendisine teşekkür ederiz.  “…ya mücadele edecektim ya da kaybedecektim. Ben mücadele etmeyi seçtim” Volkan UĞUZ

Kas

Vefat eden öğrenci ve öğretmenlerimizin yakınları için ÇEDES Projesi kapsamında Kur’an-ı Kerim okuyarak dua ettik. Demirtaş bölgesinde çeşitli camilerde görev yapan imam hatiplerin, velilerin ve öğretmenlerin iştirak ettiği duamız öncesinde Mevlid-i Şerif okundu.