May

KTS kapsamında okulumuzda bulunan erkek öğrenci mescidinin ihtiyaçları ve iyileştirme çalışmaları yapılarak eksikleri tamamlandı.

Okul mescidine minber ve kitaplık takviyesi yapılarak uygulama mescidine çevirdik. Ayrıca mescidin temizlenmesi ve düzenlenmesi için nöbet listesi oluşturduk. Yapılan bu iyileştirmeler ve mescidin uygulama mescidine dönüştürülmesi öğrencilerimiz tarafından sevinçle karşılandı. Meslek dersleri öğretmenimiz Hasan Demir'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

May

Alanya’da İmam Hatip deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan, yüzlerce hatta binlerce öğrenci yetiştiren, uzun yıllar Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdürlük yapan ve geçtiğimiz ay emekli olan Sayın Nuri ÇAKAN ve yine uzun yıllar Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapmış emekli öğretmen Sayın Hasan UĞUR ile  “ İmam Hatip Buluşmaları” adı altında 23 Mayıs 2023 Salı günü öğrencilerimizle buluşturduk.  Hasan UĞUR  “İmam Hatip” kavramı üzerinde dururken Nuri ÇAKAN  “Bir İmam Hatipli Nasıl Olmalı”  konusu üzerinde durdular. Öğrencilerimiz konuklarımızı büyük bir ilgi ve dikkatle dinlediler. Katkılarından dolayı Sayın Nuri ÇAKAN'a ve Sayın Hasan UĞUR'a teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimizin akademik eğitimleri yanında kültürel ve dini yönden de gelişmelerini önemsiyoruz. Bu bağlamda tarihi ve dini mekan ziyaretlerine önem veriyoruz. Şıhlar mahallesinde bulunan Şıhlar Merkez Camii ve hemen yanında buluna evliyalardan Pirce Alaaddin'i ziyaret ettik. Öğrencilerimizi Pirce Alaaddin, Şıhlar mahallesi ve tarihi hakkında bilgilendirdik.

May

Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken büyük bir problem haline gelen teknoloji, internet ve özellikle sosyal medya bağımlılığını ve çözüm önerilerini ele alan seminerler düzenlemeye devam ediyoruz. Bu bağlamda Psikolojik Danışman Fatma İMAMOĞLU okulumuza gelerek öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerin büyük bir ilgi ve dikkatle dinledikleri seminerin sonunda soru cevap şeklinde söyleşi de yapıldı. Koordinatör öğretmenimiz Bilal ÇETİNKAYA'ya teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimizin kültürel yönden gelişimlerini önemsiyoruz. Bu bağlamda doğa ve tarihi mekan gezileri düzenlemeye devam ediyoruz.

May

KTS kapsamında öğrencilerimizin gelişimine katkı sunmak ve öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için meslek tanıtım günleri seminerleri yapmaya devam ediyoruz. Psikolog Asel KARATAŞ ve Diyetisyen Tuğçe BAYRAKTAR okulumuza gelerek öğrencilerimizle buluştular. Verimli bir seminerin sonunda soru cevap ile interaktif bir söyleşi yapıldı. Uzmanlarımıza ve koordinatör öğretmenimiz Şükrü SAR'a teşekkür ederiz.

May

İZMİR Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kut'ul Amare zaferinin anısına düzenlenen kompozisyon yarışmasında 9/A sınıfı öğrencilerimizden Fatma ŞEYH Türkiye 3.sü olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder emeği geçenlere teşekkür ederiz.

May

Liseler arası Ulusal 2. Bilim Kurgu Öykü Yarışmasında dereceye giren eserler açıklandı.

May

Liseler Arası Ulusal 2. Geleceğe Dokun Bilim Kurgu Öykü Yarışması finali için Alanya'ya gelen öğrenci, öğretmen ve velilerine tarihi ve turistik yerler gezdirildi. Ayrıca öğrenciler için yazarlık atölyesi düzenlendi. Doç. Dr. Bedia KOÇAKOĞLU ve Erdoğan MURATOĞLU ile birlikte öykü ve öykücüler üzerine söyleşi yapıldı. Bedia Hanım ve Erdoğan Bey'e şükranlarımızı sunarız. Gezi yerleri hakkında bilgi veren emekli Tarih Öğretmeni Yaşar BALIK'a, Gençlik Merkezinde görevli Turan TOPÇUOĞLU ve Mehdi Bey'e, ulaşım için destek veren Alanya Müftülüğüne ve Alanya Belediyesine, ikramlar için Alanya İmam Hatip Mezunları ve MÖensupları Derneğine çok teşekkür ederiz.

Nis

Geleceğe Dokun Bilim Kurgu Öykü Yarışması ön incelemesi tamamlanmıştır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Nis

“Ramazan ayı, insanlara yol göstermek, doğrunun ve hakkı bâtıldan ayırmanın açık delilleri olmak üzere Kur’ân’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden kim Ramazan ayına ulaşırsa onda oruç tutsun.” (Bakara, 2/185)

Nis

Kitap okumak, şiir okumak, söyleşiler yapmak için kullanılan okul kütüphanemiz okul sonrasında öğrencilerimizin erişimine açıktır. Bilgisayar atölyesi ve kütüphane  öğrenciler tarafından ödev yapmak ve ders çalışmak için kullanılabilmektedir.

Ock

Müfredattan Marifete Kültür Nesli (MÜMKÜN) Projesi kapsamında 21. Yüzyılda Müslüman Şahsiyetin Gelişim Formülü Nasıl Olmalı? sorusuna cevap bulmak için Müfredat ve Eğitim Uzmanı Sayın Abdullah SAK'ı okulumuzda ağırladık. Kendilerine bu verimli seminerden dolayı çok teşekkür ederiz.

AHENK Projesi kapsamında Alanya Müzesi Müdür Vekili Gülcan DEMİR öğrencilerimizle birlikte kitap okudu. Akabinde Arkeoloji bilimi üzerine sohbet ederek öğrencilerimize Arkelog, Antropolog vb. mesleklerin tanıtımını yaptı. Kendisine çok teşekkür ederiz.