Genç Kızlar Futsal B Kategorisinde yarışan öğrencilerimiz ilçe 3.sü olarak kupalarını aldılar. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Muharrem MECEK'i tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Bu yıl 2. si düzenlenen "Geleceğe Dokun" Bilim Kurgu Öykü Yarışması Başladı. Başvurular 12 Aralık 2022-7 Şubat 2023 tarihleri arasında okul web sitemiz üzerinden yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması İl finalinde öğrencimiz Enes TAPUR Antalya 2.si olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder yetişmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü saygıyla andık.

May

Mesleki rehberlik kapsamında, kariyer buluşmalarında bu ayki konuğumuz Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN'dı.

May

"Genç Kâşifler" yerinde eğitim amacıyla geçmişi Tunç Çağı'na kadar giden Alanyamızın incilerinden  MÖ 7'nci yüzyıldan 13'üncü yüzyıla kadar yaşamını sürdüren Syedra Antik Kentine gezi düzenledi.

May

Türkiye genelinde yoğun başvuru alan Geleceğe Dokun Bilim Kurgu Öykü Yarışması Ödül Töreni çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

ORUÇ DA ACIKIR

Hijyen ve Salgın Hastalık/Enfeksiyonlar

Coronavirüs (Koronavirüs) nedir, COVID-19 - Yeni Koronavirüs Hastalığı diye tabir edilen hastalık aslında virüs kaynaklı olan bir rahatsızlıktır. Grip kategorisinde değerlendirilmesinin tek ortak yanı virüs kaynaklı olmasıdır.

Coronavirüs (koronavirüs) nedir, büyük bir virüs ailesidir. Orta kısmında "genetik materyali", etrafında "zarf" adı verilen kısım ve "protein çıkıntılar"dan oluşur.

Korona virüsü 1960 yılında tespit edilen, birkaç çeşidi olan bir rahatsızlıktır. Daha çok hayvanlarda görülen virüs, ilk kez insanlarda da görülmeye başlandı. Şu anki salgın ilk olarak 2019'un Aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıktı.

Coronavirüs Belirtileri Nelerdir?

• Coronavirüs ( Koronovirüs ) hastalığı, 2-14 gün süren bir kuluçka süresinden sonra birden başlayan yüksek ateş (39 derece),
  • Öksürük ve nefes darlığı gibi solunum yolu belirtileri ile kendini gösterir.
  • Bazı hastalarda boğaz ağrısı ve burun akıntısı da olabilir.
  • Hastalık genellikle orta-ağır bir klinik seyir göstermektedir. Hastalığı ağır olarak geçiren ve bu hastalık nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin büyük kısmı ileri yaştaki (65 yaş ve üzeri ), altta yatan hastalıkları olanlar, akciğer hastalıkları, organ yetmezlikleri, kanser, diyabet, bağışıklığı baskılayan hastalıklar, organ nakilleri olanlar, bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullanan  kişilerden oluşmaktadır.
  • Genç sağlıklı erişkinlerde hastalık nispeten hafif seyretmektedir.

Koronavirüs Nasıl Bulaşır

Yeni Coronavirüsün,( yeni verilen adıyla Covid-19 )  diğer Coronavirüsler gibi solunum salgıları ile bulaştığı düşünülmektedir. Hasta kişilerden öksürük, hapşırık, gülme, konuşma sırasında çevreye saçılan virüs içeren solunum salgısı damlacıkları, sağlam kişilerin ağız, burun ve gözlerine temas ederek bu kişilerin hastalanmasına neden olur. Hastalığın bu şekilde insandan insana bulaşması için 1 metreden daha yakın temas gereklidir. Bugünkü bilgiler ışığında yeni Coronavirüsün (CoVid-19)   et, süt, yumurta gibi gıdalarla bulaşmadığı söylenebilir.

Coronavirüste Kimler Risk Altında Yer Almaktadır? Riskli Grupta Yer Alan Kişiler

Yaşlılar Daha Çok Dikkat Etmelidir.

İki yaşın altındaki çocuklar ve 70 yaşın üstündekiler risk altındadır. Kalabalık yerlere girerken dikkat etmeliler. İnsanlara yaklaşırken dikkat etmeliler. Su ve sabun hijyen açısından çok önemli. Gerek görülürse cerrahi maske takılabilir.  Tabi hasta olanların da sorumlulukları var. Hapşırırken, elimizle kapatmamız, mendili çöpe atıp elimizi yıkamamız gerekiyor.

Koronavirüs'ten Korunma Yolları

Coronavirüs ( Koronovirüs ) hastalıktan korunmak için henüz geliştirilmiş bir aşı yoktur. Bu nedenle korunmada şimdilik en etkili yöntem virüsle enfekte olan kişilerle temas etmekten kaçınmaktır. Bugün için ülkemizde CoVid-19 ile enfekte olan kişi saptanmamıştır. Bu nedenle, şu an için toplumda özel bir önlem alınmasına gerek yoktur.

Ancak çok sayıda grip, nezle yapan virüsün insanlar arasında dolaşmakta olduğu kış aylarında sadece CoVid-19'dan değil, diğer tüm solunum virüslerinden korunmak için de önlem alınmalıdır.

Coronavirüs, üst  solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşmasını önlemek için aldığımız önlemler,yeni Coronavirüs (CoVid-19) için de geçerlidir.